Altının ons fiyatı 2 bin doları aştı!

, ,

Credit Suisse’nin UBS tarafından devralınmasıyla birlikte altının ons fiyatı, ilk tepki olarak gerilese de sonrasında yeniden yükselişe geçti ve psikolojik seviye olan 2 bin doları aşarak, gram altının rekor kırmasına neden oldu.

Ons altın, ABD bankacılık sisteminde yaşanan krizlerin ardından Credit Suisse’nin daha zor duruma düşmesinin küresel finans sektörü için yarattığı endişeler ile 2 bin dolara yükseldi. Credit Suisse’nin UBS tarafından devralınması sonrasında ilk tepki olarak bin 968 seviyesine kadar gerilemişti. Hızlı bir yükseliş gösteren altın, psikolojik seviyesi olan 2 bin doları aştı ve 2 bin 8 doları gördü.

Bankacılık krizinin engellenmesi ve global finansal piyasalarda istikrarın sağlanması için gerek İsviçre’nin gerekse Fed öncülüğündeki global merkez bankalarının attıkları adımların etkisiyle yatırımcılar ilk tepki olarak güvenli limandan uzaklaşmış olsa da yeniden güvenli limana geri dönüyorlar.

Analistler, Fed’in yarın başlayacak ve çarşamba günü sona erecek FOMC toplantısında çıkacak faiz kararına kadar altında yukarı yönlü ivmenin korunacağını öngörüyor.

Altın için bin 992 dolar/ons seviyesinin direnç olmaya devam ettiğini belirten analistler, buranın aşılması halinde 2 bin 5 dolar seviyesinin deneneceğini tahmin ediyorlar. Aşağı yönlü hareketlerde ise destekler bin 964 ve bin 950 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Ons altın, tarihi zirvesini 7 Ağustos 2020 tarihinde 2075 dolara yükselerek gerçekleştirmişti.