Mücevher fuarında 12,1 milyon liralık altın anıt sergilendi

, ,

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, Informa Markets tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde 53’üncü kez misafirlerine kapılarını açtı.

Bin 500 firma ve markanın en son ürün ve hizmetlerini, 140’tan fazla ülkeden gelecek 40 bini aşkın sektör profesyoneliyle bir araya getirdiği fuarı, ziyaretçileri 19 Mart pazar akşamına kadar ziyaret etti. Fuarda, 18 Mart Çanakkale Zaferi de unutulmadı. Ahlatcı Kuyumculuk tarafından şirketin 40’ıncı yılı anısına, 18 kilo 14 ayar altın kullanılarak, ‘Altın değerinde zafer’ temasıyla yapılan Çanakkale Şehitleri Anıtı fuarda sergilendi. İstanbul Jewelry Show’un Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüyle aynı tarihe denk gelmesinin kendileri için bir motive kaynağı olduğunu söyleyen Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, bu özel günün hepimiz için birleştirici bir etkisi olacağına inandığını belirtti.

Ahlatcı, ‘’Tarihte benzeri görülmemiş bir afet yaşadık. Bugün, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız var. Diğer yandan yine tarihte benzeri görülmemiş bir zaferin 108’inci yıldönümündeyiz. Bu gururda birleşelim, daha çok üretelim, daha çok iş birliği yapalım ve memleketimizin kırılan yanını bir an önce onaralım.’’ ifadelerini kullandı.

Ahlatcı Kuyumculuk tarafından 1/100 ölçeğinde 18 kilo 14 ayar altın kullanılarak üretilen, 14 milyon 167 bin lira değerindeki Çanakkale Şehitleri Anıtı, fuar süresince Ahlatcı Kuyumculuk standında sergilendi.