Analistler uyardı: ‘‘Altın fiyatları düşerken alın’’

, ,

Altın alım ve satımında altın yatırımcılarının piyasa kurallarının dışında hareket ettiği gözlemleniyor. En ideal altın alım zamanı; fiyatların düşüşe geçtiği zamanlarda aşama aşama alım yapmaktan geçiyor.

Her konuda olduğu gibi altın yatırımında da sabır, doğru zamanlama ile kişiyi hedeflerine ulaştırıyor. Acele etmek ve panik her zaman büyük bir pişmanlık ve para kayıplarını getirecektir. Fakat bizde ise vatandaşların altın fiyatları zirveye çıktığında alım için Kapalıçarşı ve kuyumcu mağazalarının yolunu tuttuğu görülüyor. Analistler, ”Son bir çabayla hızlanan trenin son vagonuna binmeye çalışılıyor. Hareket halindeki vagona atlamaya çalışırken yaşanabilecek olası kazaların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ne yazık ki alışverişte yapılan bu zamanlama hatasının bir benzerini de satış sırasında görmüş oluyoruz.” dedi.

Vatandaşlarımız, fiyatlar düşüşe geçtiği zaman altın birikimlerini panik halinde elden çıkarmaya çalışıyorlar. Halbuki altın alım ve satımında piyasaları iyi gözlemlemek ve sabırla beklemek gerekiyor. Dünyaca bilinen büyük bir yatırımcı, piyasayı ve buradan kazançlı çıkmanın yolunu şu sözüyle belirtiyor: ‘‘Piyasa; sabırsız olandan sabırlı olana para akışı sağlayan bir cihazdır.’’