JPMorgan CEO’su açıkladı: ”ABD’de bankacılık krizi henüz bitmedi”

,

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon yatırımcılara gönderdiği bir bildiride, ABD’de bankacılık krizinin henüz bitmediğini ve krizin resesyon olasılığını yükselttiğini söyledi.

Amerika merkezli yatırım bankası JPMorgan Chase & Co’nun CEO’su Dimon, yatırımcılara göndermiş olduğu bir bildiride, ABD’de bankacılık krizinin henüz bitmediğini ve etkilerinin gelecek yıllarda da sürmesinin beklendiğini duyurdu.

Yatırımcılara yolladığı 43 sayfalık bildiride Dimon, ‘’ Mevcut kriz henüz sona ermedi ve geride kalsa bile, gelecek yıllarda bunun yansımaları olacak.’’ ifadelerini kullandı.

Fırtına rüzgarlarının ekonomiyi bir sene önce olduğu gibi halen tehdit ettiğini JPMorgan CEO’su resesyon olasılıklarının altını çizerek, konuşmasına şu sözleri de ekledi: ‘’Piyasanın resesyon ihtimali arttı. 2008’e hiç benzemese de, bu mevcut krizin ne zaman sona ereceği belli değil. Piyasada pek çok gerginliğe neden oldu. Bankalar ve diğer borç verenler daha muhafazakar hale geldikçe finansal koşulların sıkılaşmasına neden olacağı açık.’’