Mehmet Ergen: ‘’Artık birilerinin kral çıplak demesinin zamanı geldi’’

, , , ,

53’üncüsü düzenlenen İstanbul Jewelry Show’a katılan Manavgat Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ergen, hem piyasaları değerlendirdi hem de fuar hakkında görüşlerini paylaştı.

Mehmet Ergen, Antalya Manavgat bölgesinde bulunduklarını ve orada bulunan esnafların bazılarının yabancı müşterilere odaklandığını bazılarının da hem yabancı hem de yerli müşterilere hizmet verdiğini aktardı. Özellikle bu anlamda sezonun yeni başladığının altını çizen Ergen, pandemiden sonra gelen bu yıldan ümitli olduklarını belirtti. Ergen, bu noktada fuar alanında da görüldüğü üzere esnafın hazırlık içerisinde olduğunun da altını çizdi.

Mehmet Ergen konuşmasını şu şekilde ilerletti: ‘’Manavgat bölgesinde yaptığımızs çalışmalardan ilki esnafımızı hazırlamak oluyor. Şuana kadar JTR ile birlikte yaptığımız çalışma ile esnafımıza eğitim verdik. Bu çalışmanın temelinde Mücevher İhracatçıları Birliği’nin bulunduğunu da söylemeliyiz. Verdiğimiz bu eğitimlerin içeriğinde; temel pırlanta eğitimi ve sentetik pırlanta eğitimi konuları yer aldı. en önemlisi de sentetik pırlanta eğitimi oldu. Bu konu çok önemli. Maalesef, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de CVD pırlanta diye satılabilir. Özellikle bu konuda hızlıca düzenlemeler yapılmalı ve önlemler alınmalıdır. Çünkü gerekli önlemler alınmazsa sektör bir güvensizlik ortamına doğru sürüklenebilir. CVD ile verilen mücadelede özellikle bizim çatı kuruluşumuz olan İstanbul Kuyumcular Odası’nın bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyoruz. Artık birileri kral çıplak diyecekse bunun zamanı geldi. Yoksa esnaf kaybolup gidecek.’’

VİDEO: 009
BAŞLIK: Mehmet Ergen: ‘’Artık birilerinin kral çıplak demesinin zamanı geldi’’
KONUŞMACILAR: Mehmet Ergen – Manavgat Kuyumcular Derneği Başkanı
ETKİNLİK: İstanbul Jewelry Show
TARİH: 16-19 Mart 2023
YER: İstanbul Fuar Merkezi