Altında kuvvetli bir istihdam düşüşü yaşandı!


Altın, ABD’de kuvvetli istihdam verilerinin Fed’in faiz artış fiyatlamalarını yükseltmesiyle beraber düşüşe geçti.

Altın geçtiğimiz haftayı 2 bin doların üstünde tamamlamasının ardından, yatırımcıların cuma günkü diğer bir Fed faiz yükselişi ihtimalini onaylayan ABD istihdam raporunu değerlendirmesi sebebiyle değer kaybetti.

Spot altın haftanın ilk işlem gününde 2 bin doların dibini gördü.

Kıymetli maden bankacılık krizi ve küresel büyüme ile beraber artan endişelerin güvenli varlıklara olan isteğin artışa geçmesiyle rekor seviye olan 2 bin 75 doların üzerini görmüştü.

Bununla beraber ekonominin sakinleşmesine dair belirtilerin Fed’in parasal daralma rotasını serbest bırakacağına dair fiyatlamaları yükseltmesi de faiz getirisi olmayan altın üstünde olumlu bir etkiye neden oldu.

Diğer yandan Mart ayı maaş verileri de istihdamın gücüne yönelik bir tablo oluştururken Fed’in enflasyonu durgunlaştırma çabasında hazır bir durumda bekleme olasılığını yükseltti.

Yatırımcılar ABD enflasyonu ve Fed’in çarşamba günü yayımlanacak olan son toplasındaki tutanakları ile ekonominin gücüne yönelik daha çok işaret bulmayı hedefliyor.

Çin altın rezervini 5’inci ayında da yükseltirken dünyada merkez bankalarının kıymetli maden rezervlerini yükseltme çabalarına katkı sağladı.