Kuyumcukent Yönetim Kurulu harekete geçti

, ,

Kuyumcukent Genel Kurulu’nda seçilen Yönetim Kurulu, eski yönetim kurulunun Genel Kurul iradesine uymayarak ve yasal evrakları teslim etmeyerek suç işlediğini; yeni yönetim kurulu olarak yasal süreçleri izlediklerini ve Kuyumcukent esnafının mağduriyetini sona erdirecek şeffaf ve hesap veren yönetim anlayışını harekete geçirdiklerini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Kuyumcukent Genel Kurulu sırasında olaylar çıkmış, önerdikleri divan kurulu yerine rakip divan kurulu seçimi kazanında eski yönetim genel kurulu iptal etmeye kalkmıştı. Divan Kurulu teşkil ettikten sonra yetkinin de Divan Kurulu’na geçtiğini belirten hukukçuların denetiminde tamamlanan genel kurulda Mustafa Yılmaz Başkanlığındaki yönetim kurulu seçimi kazanmıştı. Ancak aradan geçen sürede tüm yasal başvurulara rağmen eski yönetim elinde bulunan karar defteri ve benzeri evrakları teslim etmemişti. Bunun üzerine yasal süreçleri tamamlayan Kuyumcukent 13 No’lu Parsel Toplu Yapı Kat Malikleri Yönetim Kurulu ilk kararlarını yayınladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri Yunus Emre Öztek, Cüneyt Uzak, Engin Soydan, Mehmet Gazi Özkan, Emre Mısırlı, Şahin Güner Bağ, Aslı Kamer ile Mehmet Güneri, Hasan Sarı, Handan Kayabaş’dan oluşan Denetim kurulu tarafından yapılan ilk açıklamada, eski yönetim kurulunun yasal olarak yetkisi olmadan aidat toplamasına karşı, kat maliklerinin mağdur olmaması için yasal tedbirlerin alınacağı ve en kısa sürede Kuyumcukent yönetiminin, tüm kat maliklerinin arzu ettiği şekilde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yönetim Kurulu açıklaması şöyle:

“Değerli Kuyumcukent 13 No’lu Parsel Toplu Yapı Kat Malikleri; Sizlere internet sitemizde Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetim Kurulu olarak aldığımız ikinci kararı yayınlamış bulunmaktayız. 13 No’lu parsel üzerinde Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetim Kurulu olarak bundan sonra hukuki varlık göstereceğimizin bilinmesini isteriz. 31/01/2023 tarihinde 13 Numaralı Parsel Toplu Yapı Kat Malikleri olarak gerçekleştirilen kat malikleri kurulumuzda Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu olarak aşağıda belirtilen kişilerce göreve başlamış bulunmaktayız. Kuyumcukent’in yıllara sarih ciddi sorunları olduğunu tespit ile sosyal barış ve şeffaflığı sağlamak amacıyla sizlere hizmet verme arzusundayız. İlk olarak anılan kararın ve bundan sonra alınacak tüm kararların yazılacağı karar defterini ‘Kuyumcukent 13 numaralı parsel Toplu Yapı Yönetimi’ olarak noterde tasdik ettirerek ilk kararımızın işlenmesi sonucu noterde imza sirküleri ve yetki belgesi temin edilmiştir. Adınızca vekil sıfatıyla hareket etmek üzere artık yönetimin gerektirdiği ve Kat Mülkiyeti Kanunu başta olmak üzere ilgili kanunlar ile mevzuatlar çerçevesinde ‘hesap verebilirlik’ ilkesince görevimizi icra etmek istiyoruz. Seçilmemizi takiben Kuyumcukent’in yönetim planının mevcut durumu yansıtmaması ve Kat Mülkiyeti Kanunu m.68 hükmünce üç parselden oluşan geçerli bir toplu yapı oluşumunun sağlanamamış olması bilgilerini konunun Türkiye’deki uzmanı Prof. Dr. E. Saba Özmen’in bilgilendirmesi ile edindik. Hocamızın Toplu Yapımızın hukuk danışmanı olarak atamasını yapmış bulunuyoruz. Kendisi Toplu Yapı internet sitemizde ‘Danışman’ın Köşesi’ olarak ayırdığımız yerde sizlere hukuk danışmanlarınız ve avukatlarınız ile paylaşmak üzere bilgilendirme yapacaktır. Şimdilik fiili durumu hukuka aykırı olarak yürütmekte olan ve tarafımıza Yönetim Kurulu seçilmemize rağmen kanuni olarak tutulması gereken tüm defterleri teslim etmeyen önceki yönetim kurulunun zihinlerinizde karışıklık yaratan tutumu ile mağdur olmamanız için yetkisiz sıfat ile aidat toplamaya devam etmesine ilişkin hesap vermesini sağlama yolunda gerekli yasal tedbirleri alacağız. İkileme düşmemeniz için bu konuda ‘çifte aidat’ endişesi içinde kalmamanızı sağlamak üzere bu tercihte bulunmuş olup; kesinlikle kendilerinin yönetimi sürdürmeleri kabulümüz olarak anlaşılmamalıdır. Şu anda asla yasal davranmaktan taviz vermemek üzere bütün adımlarımızla gerekeni yapmaya çalıştığımızı ve Kuyumcukent’te huzur ortamının temininin öncelikli hedefimiz olduğunu belirtmek isteriz.”