Kapalıçarşı’da 20 milyon değerinde kaçak elmas ele geçirildi

, ,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün, tarihi Kapalıçarşı’da düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan 2 parça halinde 61,38 karat ham kaçak elmas ele geçirildiği vurguladı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 4 kişinin ise savcılık ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakılması dikkat çekti.

Polis ekipleri bölgede sivil kıyafetle müşteri kılığında dolaşarak çarşı çevresinde tedbir alarak, kuşkulu davranışlarda bulunan alıcı ve satıcı durumundaki 4 kişiyi takibe aldı.

İstanbul Mali Şube Polisi, adım adım izledikleri şüphelilere yönelik işyerine baskın düzenledi ve yapılan operasyonda, 2 parça halinde 61,38 karat işlenmemiş elmas ele geçirildi. Polis ekiplerinin, pırlanta uzmanları ile yaptığı inceleme sonucunda ele geçirilen elmasın orijinal olduğu ve ön ekspertiz raporuna göre piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon doları bulduğu (20 milyon lira) ifade edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ele geçirdiği elmasın Afrika üzerinden önce Suriye’ye, oradan da yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirildiği söylendi.

Yakalanan şüpheliler, polisteki ifade işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. 4 Suriyeli, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartı ile salıverildi.