Dubai’de sanat ve mücevher

, , , ,

Zengin ve gösterişli yaşam tarzıyla tanınan Dubai, gelişen ve her yıl daha da değişen yüzüyle sanatla mücevherin çeşitli şekillerde kesiştiği bir atmosfere sahip. Bazı mücevher tasarımları başlı başına bir sanat sayılabilse de, Dubai, dünyanın en güzel ve zarif mücevherlerinin yanında, her tarafında sanat eserlerinin sergilendiği bir çağdaş sanat ve tasarım merkezi halinde.

Dubai’de modern sanat sergilerine ev sahipliği yapan çeşitli sanat galerilerine ve muhteşem mücevher koleksiyonlarını sergileyen mağazalara aynı yerde rastlamak mümkün. Bu galeriler, sanat eserleriyle, mücevher alanında çalışan tasarımcılara da ilham verecek, eşi benzeri olmayan fırsatlar sunuyor.

Dubai Design District (d3), bu anlamda şehrin en önemli bölümleri arasında. Bu bölge, dünyanın en seçkin tasarımcı ve sanatçılarından bazılarının eserlerini sergileyen, sanat, tasarım ve üretkenlik için önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik, bölgedeki bazı mücevher mağazalarının, kendi tasarımınızı yapmanıza olanak sağlayan donanımları bulunuyor. Bu mağazalar arasında 55 Fifty 7 Jewellery, Aisha Baker Jewellery, Arqa Jewellery, Butani Jewellery, Lawson Fine Jewellery, Marli New York gibi pek çok mücevher butiği sayılabilir.

Dubai’ye gelen hemen herkesin ilgi odağı olan Dubai Mall, geniş lüks marka yelpazesi, üst düzey butikleri ve mücevher mağazaları ile dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Klasik ve zamansız tasarımlarıyla tanınan ve ikonik bir mücevher markası olan Tiffany & Co., Dubai Mall’daki dikkat çekici mücevher mağazalarından biri.  Çarpıcı tasarımlarıyla tanınan Fransız lüks mücevher markası Van Cleef & Arpels, Dubai Mall’daki bir diğer önemli mücevher mağazası. Dubai Mall’daki Van Cleef & Arpels mağazasında, yonca şeklindeki motiflere sahip Alhambra koleksiyonu ve zarif tasarımlara sahip Perlée koleksiyonu dahil olmak üzere, markanın ikonik serileri yer alıyor. Dubai Mall’da yer alan bir diğer tanınmış mücevher markası ise Bvlgari. Marka, mağazasında özel mücevher taşlarının yanında, siyah seramik ve pembe altın gibi sıra dışı malzemeleri içeren cüretkar tasarımlarıyla ilgi çekiyor. Dubai Mall’daki Bvlgari mağazasında kolyeler, bilezikler ve küpeler gibi mücevherlerin yanında, markanın saat koleksiyonu da yer alıyor. Dubai Mall, lüks saat alışverişi yapmak isteyenler için de, Cartier, Piaget ve Rolex dahil olmak üzere çeşitli üst düzey saat markalarını da barındırıyor. Bu markaların mağazalarında geleneksel ve zamansız tasarımlardan çarpıcı ve modern tarzlara kadar pek çok saat tasarımını bulmak mümkün. Bu lüks isimlere ek olarak, Dubai Mall’da eşi olmayan mücevher tasarımları sunan farklı mücevher mağazası da bulunmakta. Bu sınıfın bir örneği olan Mouawad mağazası, etkileyici ve tek üretilen pahalı pırlanta takılarıyla tanınıyor. Aynı AVM’de yer alan Damas mağazası ise, Arap esintileri taşıyan hem klasik hem modern takı koleksiyonlarına sahip.

Dubai’de sanat deyince hemen akla gelen Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC), bir dizi üst düzey restoran, lüks butik ve sanat galerisine ev sahipliği yapan bir ticaret ve finans merkezi. Dış alanında yer alan ve aralarında Türk sanatçılara da rastlayacağınız sanat eserleri, sadece bu bölgeye değil, bütün Dubai’ye farklı bir ruh kazandırıyor. Mert Ege Köse’nin dev eserleri, bunların en ilgi çekenleri arasında. DIFC, içinde yer alan galerileri ve kuyumcularıyla, birinci sınıf bir mücevher ve sanat merkezi. Bölgede yer alan ve her zevke ve stile uygun çeşitli çözümler sunan mücevher mağazaları arasında Meraki Gems And Jewellery, Bellogante Jewellery, Damas, Fiori Jewellery gibi farklı markalar yer alıyor.

Dubai, bütün bu sergiler ve galerilerin yanı sıra, zarif sanat eserlerini ve mücevherleri sergileyen dünyanın en lüks otellerinden bazılarına da ev sahipliği yapmakta. Örneğin Burj Al Arab, Dubai’nin en seçkin otellerinden biri ve burada da turistlerin hayran kalacağı etkileyici mücevher koleksiyonlarına rastlamak mümkün. Dubai, son yıllarda hızla gelişen çizgisi ile, sanat ve mücevheratın çeşitli şekillerde buluştuğu, sanat ve mücevher hayranlarına heyecan verici bir deneyim sunan bir bölge halini almış. İster galerileri ziyaret edin, ister sergilere katılın veya ihtişamlı otellerini keşfedin, Dubai, gelişen yüzüyle sanat ve mücevheri birleştirmek, aynı zamanda güzellik ve zarafetlerine hayran olmak için ideal bir yer.