İslam Memiş en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı!

, ,

İslam Memiş en çok kazanç sağlayacak yatırım aracını açıkladı. Altın, dolar birikimi yapan, borsada parası olanları uyardı.

Memiş, yeni yayınlamış olduğu videoda dolar, altın ve borsa ile alakalı tahminlerini dile getirdi. Fakat hangisinin daha fazla kazanç sağlayacağına yönelik kesin bir yanıt vermenin doğru olmadığını belirten Memiş, ”Doların artıp azalacağı, altın fiyatlarının nasıl seyredeceği ve borsanın artışının sürüp sürmeyeceği ile ilgili belirsizlikler bulunuyor. Bu sebeple, gelecekteki fiyat hareketlerini öngörmek net olmadığından, yatırım yaparken dikkatli olmak ve risklere odaklanmak önemli bir husus olarak yer alıyor. Yatırım kararlarına ilişkin daha sağlam bilgilere ve uzman görüşlerine başvurmanız yararlı olacaktır.” dedi.

Memiş, son dakika borsa ve dolar tahminlerini paylaştı. Borsa tarafında 5 bin 25 puan düzeyinin takip edilmesi gerektiği üzerinde duran Memiş, yeni kabine ve ekonomi yönetimindeki değişimlerin borsada yönü belirleyebileceğini belirtti. Döviz kurlarıyla alakalı olarak ise resmi kur ile piyasa kuru arasındaki makas aralığının normale döndüğünü ifade etti. Dolar endeksindeki azalmaya dikkat çekerek, doların yıllık getiri bakımından kazanç sağlamayacağını ve elinizdeki doların işe yaramama olasılığı üzerinde durdu.

Altın fiyatları hakkında tahminlerini de söyleyen Memiş, ons altının bin 960 dolar düzeyinde seyrettiğini ve bin 995 ila 2 bin 5 dolar aralığına toparlanması konusunda öngörüsünü ifade etti. Gram altında bin 350 TL’nin altında bir rakam bekleyişi içerisinde olmadığını ve yaz aylarında bin 550 TL düzeylerini beklediklerini belirtti. Elinde altın bulunanların beklemesi gerektiğini söyledi.

Memiş’in tahminleri, borsa, dolar ve altın ile ilgili bir yol gösterici niteliği taşıyor fakat netlik yok. Piyasaların gelecekteki hareketlerini öngörmek her zaman güçlükler içerir. Bu sebeple, yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmak ve uzman görüşlerini göz önünde bulundurmak son derece önem arz ediyor.