Mücevher sektöründe insan kaynağını bu eğitimlerle sağlıyoruz

, ,

Türkiye’nin Mücevher Teknolojileri Araştırmaları Merkezi JTR ve Mücevher İhracatçıları Birliği ile düzenlenen pırlanta eğitiminin ilk etabı tamamlandı.

Pırlanta eğitimini tamamlayan 700 kişi sertifikalarını almaya hak kazandılar. Diplomalar, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.

Diploma töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, mücevher ihracatında ilk üçe girmiş bir sektörde insan kaynağında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Gürcan, bu sektörün emek yoğun bir iş olduğu için ve özellikle usta-çırak ilişkisi için yapılan bu etkinliğin çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Mahmut Gürcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Sertifikaların verilmesi, bu eğitimlerin yapılması ülkemiz adına çok önemli. Ben özellikle bu eğitimleri gerçekleştiren, bunun önünü açan değerli eğitimcilerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Mücevher ihracatımız dünyada ilk 3 ülke arasında olmasına rağmen ciddi bir nitelikli personel açığı vardı. Bu tabi ihracatın da gelişmesinde önemli bir etken. Bugün burada 700 yeni arkadaşımızın pırlanta gibi katma değeri yüksek bir alanda eğitimi tamamlaması nedeniyle bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza çalışma hayatında başarılar diliyorum. Bu kişiler sertifika alarak ürettiği ürünleri dünyaya pazarlayacak. Sektörde yaklaşık 6 bin imalatçı-ihracatçı firma var. Bu sayının da hızla artması ve daha çok kanaldan ihracat yapması önemli. Biz de bakanlık olarak gençlere yönelik KGF desteği veriyoruz. 35 yaşına kadar olan gençlerimiz desteklerden yararlanıp işlerini kurabilirler. Bugüne kadar her zaman yatırımcının, ihracatçının yanında olduk. Bu politikamızı sürdüreceğiz.’’

VİDEO: 012
BAŞLIK: Mücevher Sektöründe İnsan Kaynağını Bu Eğitimlerle Sağlıyoruz
KONUŞMACI: Mahmut Gürcan – Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı
ETKİNLİK: JTR Pırlanta Eğitimi
TARİH: 09 Haziran 2023
YER: Dış Ticaret Kompleksi