Kuyumcukent’in eski yönetimi basın toplantısına zorluk çıkardı!

, , , ,

Türkiye’nin en büyük mücevher üretim merkezlerinden olan Kuyumcukent’te mevcut yönetimin seçimi kaybetmesine rağmen yeni yönetime teslim etmesi gereken belgeleri teslim etmediği ve görevi bırakmadığı iddia edildi.

31 Ocak 2023 tarihinde yapılan genel kurulda seçimi kazanarak yönetimde hak sahibi olduklarını ifade eden Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetimi Başkanı Mustafa Yılmaz eski yönetimin hukuksuz şekilde görevi devretmediğini belirtti. Kuyumcukent atölye bloğu önünde basın açıklaması gerçekleştiren Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetim Kurulu temsilcileri eski yönetimin basın toplantısına katılan esnafa da baskı yaptığını belirtti.

Polis ekiplerinin hazır bulunduğu alanda bazı esnaflar da eski yönetimin baskı olarak elektriklerini kestiklerini ve dükkanlarının önünde fayansların söküldüğünü söyledi. Toplantı sırasında eski yönetimden temsilciler de araya girdi ve arbede yaşandı.

Basın açıklamasında kat mülkiyeti konusunda uzman isimlerden Prof. Dr. E. Saba Özmen görüşlerini dile getirdi. Prof. Dr. Özmen, kat mülkiyeti yasasına tabi olan ve 5 katlı 24 daireli bir apartman ile aynı kurallarla yönetilmeye çalışılan dev bir kompleksin doğal olarak ciddi sorunlar yaşadığını vurguladı.

Prof. Dr. Özmen, yasalara göre yapılan genel kurulda seçilen yeni yönetimin geçerli olduğunu ve eski yönetimin görevi ve yetkiyi teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. E. Saba Özmen, zaman zaman yapılan kat mülkiyeti kanunu değişiklikleriyle de bu yönde çok ciddi sıkıntıların çözülemediğini ifade etti. Özmen, 300 milyon TL’lik bir bütçe olduğunu ve bu bütçeyi harcama konusundaki gücü kaybetmek istemeyen birilerinin olabileceğini dile getirdi. Hesap verme yükümlülüğünün altını çizen Özmen, kat malikleri toplantılarının yönetimin hesap vermesi için zorunlu olarak her 2 yılda bir toplandığını hatırlattı.

Prof. Dr. E. Saba Özmen konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’Bu hesabı veremedikleri takdirde bundan sorumlu olurlar. Kimseyi suçlamada bulunmadığı bir kez daha söylemek istiyorum. Eski yönetimin bu toplantıya fiili zorluklar çıkartması gösteriyor ki bu toplantıdan hoşnut değiller. ‘’