Türkiye’nin mücevher sektöründeki becerileri tüm dünyada güven sağladı

, , ,

Mücevher İhracatçıları Birliği aylardır süren bir eğitim maratonunun ilk etabını tamamladı. MİB himayesinde, Türkiye’nin Mücevher Teknolojileri Araştırmaları Merkezi (JTR) tarafından 700 kişiye verilen pırlanta eğitimlerinin ilk etabı tamamlandı.

Eğitimlerini tamamlayanlara diplomaları Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen törenle verilirken, törene Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın da katıldılar.

Eğitim programı hakkında bilgi veren JTR CEO’su Mehmet Can Özdemir, aylar süren eğitim maratonunu özetleyerek bu maratonda özveriyle çalışan tüm eğitmenlere teşekkür etti. Kısa süre önce dünya çapında akreditasyon kuruluşları tarafından onaylanan dünyanın en nitelikli 2 laboratuvarından birini Türkiye’nin mücevher endüstrisine kazandırmaktan gurur duyduklarını belirten Özdemir; “Türkiye’mize gurur verecek başarılara imza atıyoruz. Teknoloji geliştirerek, mücevher raporu vererek ihracatımızın kalitesini yükseltiyoruz. Artık firmalarımız aldıkları ürünlerin ne kadar gerçek olduğundan şüphe etmeyecekler. Tüm bilgi ve birikimimizi bir yandan da eğitime yönlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Can Özdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’JTR için eğitim en önemli çalışma alanlarımızın başında geliyor. Bunun en önemli nedeni mücevher sektörünün gerek ihracatta gerekse yurt içinde büyümesi gereken güven. Türkiye mücevher sektörü edindiği bilgi ve beceriler ile tüm dünyada güven sağlayarak ihracatını arttırıyor. Sektörümüzün büyümesinde her geçen gün ihracatını arttırması için çıktığımız bu yolculukta büyük bir aile oluşturma hedefimiz var. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile JTR ailemize her geçen gün büyütüyoruz.’’

VİDEO: 014
BAŞLIK: Türkiye’nin Mücevher Sektöründeki Becerileri Tüm Dünyada Güven Sağladı
KONUŞMACI: Mehmet Can Özdemir – JTR CEO
ETKİNLİK: JTR Pırlanta Eğitimi
TARİH: 09 Haziran 2023
YER: Dış Ticaret Kompleksi