Saat satışları 108 milyon dolar getirdi

, ,

Üç büyük müzayede evi olan; Phillips, Sotheby’s ve Christie’s, tek bir hafta sonunda toplam 108 milyon dolara saat satarak ikinci el pazarındaki yavaşlama endişelerini ortadan kaldırdı.

Phillips, Bacs & Russo ile birlikte Cenevre Saat Müzayedesi’nde sunulan tüm partileri sattı. 52 milyon doların üzerinde gelir elde eden Phillips, iki saatin her birinin 3 milyon doların üzerinde satıldığını belirtti.

Christie’s, her birinin 500 bin doların üzerinde olduğu 10 saat sattığını ve yine Cenevre’deki Nadir Saatler ve Art of FP Journe satışlarından 45 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini vurguladı.

Ve Sotheby’s Geneva iki satıştan 13 milyon dolar getirdiğini, Önemli Saatler ve Yüzyıllar Zaman: Özel Dekoratif Cep Saatleri Koleksiyonu olduğunu ifade etti. Üç satışın en pahalı saati, serme pırlanta kadranı, safir indeksleri ve baget pırlanta çerçevesiyle 1988 sarı altın Rolex Cosmograph Daytona ref 6720 oldu. 

Phillips’in saatinin bir milyon 340 bin dolar ile 2 milyon 680 dolar arasındaki satış öncesi tahmininin çok üzerinde 4 milyon 105 bin 853 dolara satılması ise dikkat çekti.