Petra 79 milyon dolarlık satıştan sonra iyimser tavrını sürdürdü

, ,

Petra, zayıf talep nedeniyle son ihalesini iptal ettikten sonra bu ay 79,3 milyon dolarlık ham mal sattı.

İngiltere merkezli madenci Petra, Mayıs ayındaki ihalede satılmayan 75 bin 900 karat ve Haziran ayında iptal edilen ihalede satılacak olan 380 bin karat dahil olmak üzere toplam 696 bin karat sattığını söyledi.

Ağustos ayındaki satışlar Mayıs ayının neredeyse iki katı (42,1 milyon dolar) oldu. Petra, “Talepte beklenen mevsimsel iyileşme, yüksek kaliteli +10,8 ct taşlar için belirgindi ve sağlam fiyatlar gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, “Bu, 2-10 karat ebat aralıklarına yönelik talebin yavaşlaması ve benzer fiyatların yaklaşık 200 bin puan azalmasıyla dengelendi. İhale 5 ile karşılaştırıldığında yüzde 14. Daha küçük kategorilerdeki talep dirençli olmaya devam ediyor ve benzer fiyatlar yüzde 1-2 arasında artıyor.” denildi.

Petra, orta kesimi etkileyen yüksek faiz ve enflasyon oranlarının şu anda zirveye ulaştığına ve düşmeye başlayacağına dair işaretler bulunduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Diwali, Şükran Günü, Noel ve Çin Yeni Yılı’nı da içeren mevsimsel olarak daha güçlü bir döneme girerken, mücevher talebinin iyileşeceği ve yıl içerisinde fiyatlara bir miktar destek sağlayacağı konusunda iyimseriz.” ifadeleri kullanıldı.

CEO Richard Duffy, “Yaz tatili döneminden çıkarken talebin beklediğimizden daha zayıf olmasına rağmen ihaleye çok güçlü bir katılım gördük. Hem Cullinan madeni hem de Finsch için ortalama fiyatlar, iyileşen ürün karışımından faydalanırken benzer fiyatlar, Mayıs 2023’te kapanan en son ihalemiz olan 2023 Mali Yılı İhale 5’e kıyasla yüzde 4,3 düştü.” şeklinde konuştu.