Kuyumcukent’in yönetim krizi devam ediyor!

, , ,

Mücevher denince akla gelen Kuyumcukent ile ilgili merak edilenleri Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz’a sorduk. Mustafa Yılmaz, Kuyumcukent’in bu noktada öneminin ne olduğunu anlattı.

Mustafa Yılmaz, Kuyumcukent’te yaklaşık 2 bin 400 bağımsız bölüm olduğunu ve bunların yarısından fazlasının üretim yapan atölyeler olduğunun altını çizdi. Yılmaz, burada hem istihdama hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti. İhracat yapan birçok firmanın olduğunu ve Kuyumcukent’in gerçekten önemli bir üretim tesisi olduğunu ifade eden Yılmaz, hem Türk hem de yabancı yatırımcıların bu anlamda faaliyetlerinin olduğunu dile getirdi. Ayrıca Mustafa Yılmaz, ‘’Şuan da 300’ün üzerinde yabancı yatırımcımız burada faaliyet göstermektedir, gerek üretim gerek satış anlamında.’’ dedi.

Mustafa Yılmaz, Kuyumcukent’teki sorunları da dile getirdi. Yılmaz, ‘’Birçok sorun var. Ama bunların en başında havalandırma geliyor. Ardından otopark problemi, pahalı aidatlar ki bunların karşılığını alamıyoruz, klima gibi bir sürü sorunumuz var.’’ ifadelerini kullandı. Bu sorunların ortadan kalkması halinde üretimin rahatlayacağını belirten Yılmaz, ‘’Biz zor ve kıymetli bir iş yapıyoruz. Bunun değişeceğini ve gelişeceğini düşünüyorum.’’ dedi.

‘’Bildiğiniz gibi 31 Ocak’ta bir genel kurul yapıldı. Fakat bir apartman mantığıyla (apartman kanunuyla) yönetildiği için birçok çıkmaza giriyoruz.’’ diyen Yılmaz, işgalci yönetimin hala görevi kendilerine devretmediğini vurguladı. İki başlı yönetimin kaosa yol açtığının altını çizen Yılmaz, bu noktada esnafın zarar görmemesi için daha farklı hamleler yapmadıklarını yapmak istemediklerini belirtti.

Sanatkardan sanayiciye

Mustafa Yılmaz, ‘’Kuyumcukent aslında Kapalıçarşının biraz daha sanayii versiyonu. Kapalıçarşı’da biz sanatkardık, Kuyumcukent’te sanayiciye evrildik.’’ diyerek Kuyumcukent ve Kapalıçarşı arasındaki farkı açıkladı.

VİDEO: 015
BAŞLIK: Kuyumcukent’in Yönetim Krizi Devam Ediyor!
KONUŞMACI: Mustafa Yılmaz – Kuyumcukent Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı