Dünyanın konuştuğu İstanbul Jewelry Show sevenleri ile buluştu!

, , , ,

Dünyadaki en büyük 5 uluslararası mücevher fuarından biri ve bulunduğu bölgenin lider fuarı olan İstanbul Jewelry Show, dünyanın her yerinden gelen mücevher profesyonelleriyle birlikte sektöre ışık tutmaya devam ediyor.

Mücevher sektörünün gözü 54’üncüsü düzenlenen İstanbul Jewelry Show’a çevrildi. Fuarda açılış konuşmasını yapan Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın, mücevher sektörü ile ilgili gelişmeleri paylaştı. Burak Yakın, sektörü zor durumlarda bırakanlara karşı olduklarını ve bu tarz durumlarla mücadele edeceklerini dile getirdi.

Burak Yakın, ‘’Bunca zorlukta zorluklara karşı inatla ve azimle ihracatımızı yükseltmeye devam ediyoruz. Ülkemizin bu zorlukları aştıktan sonra daha iyi noktalara geleceğini biliyoruz. İhracatımızı yüzde 100 hatta yüzde 200 artırabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim ihracatımız bugün 8 milyar dolar gözüküyorsa önümüzdeki günlerde 15-20 milyar dolara ulaşacaktır. Ülkemizde ister bir dolar isterse bir milyon dolar katkı sağlayan her ihracatçımızın önünde saygıyla eğiliyorum.’’ dedi.

‘’Ülkeme en büyük katkıyı sağlayan sektörümüzdür’’

Burak Yakın, ülkeye en büyük katkıya sağlayan sektörümüze ve meslektaşlarına teşekkürlerini dile getirdi. Yakın, ‘’Mücevher ihracatçılığını hep birlikte yükseltiyoruz. İhracat yapan, bu ülkeye katkı sağlayan her ihracatçımıza teşekkür ediyorum.’’ diyerek sözlerini noktaladı.

‘’Dünyanın en iddialı mücevher fuarına sahibiz’’

İstanbul Jewelry Show’da açılış konuşmasında yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mustafa Gültepe, markalaşma konusunda mücevher sektörünün ümit verdiğini ifade etti. Gültepe, fuarlarla birlikte sektörü ve markaları güçlü bir bağ ile bir araya geldiğini belirtti.

Mustafa Gültepe sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Bugün de burada dünyanın en iddialı mücevher fuarlarından birinin açılışını gerçekleştiriyoruz. İstanbul Jewelry Show, dünya mücevher sektöründe en başarılı ilk beş organizasyon arasında yer alıyor. Sektörümüzün böyle prestijli bir fuar markasına sahip olmasını bizde Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak çok önemsiyoruz. Böylesine güçlü bir fuarın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Baştan sona tasarım ve katma değer üreten sektörümüze özel bir önem de biz gösteriyoruz. Çünkü biz mücevheri kilogram başı ihracat değerimizin artmasını lokomotif sektör olarak görüyoruz. Bu sektör 2022 yılında 169 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıl mücevher ihracatımız 5,8 milyar dolara kadar çıktı. Sektörün ihracatındaki artış aynı şekilde devam ediyor. Bu yıl ilk 9 ayda 4,7 milyar dolar ihracat yaptı. Geçen yıla gör artış gösteren nadir sektörlerimizden bir tanesi de mücevherat sektörüdür. Yüzde 13’e yakın bir artış var.’’

‘’Dünyanın her tarafına mal satabilecek güçteyiz.’’

İstanbul Jewelry Show’da açılış konuşmasında yer alan İstanbul Valisi Davut Gül, ‘’Dünyanın her tarafına mal satabilme kabiliyetimiz var. Sizin özellikle tasarım ve üretim gücümüz inanıyorum ki ithalat ve ihracattaki açığı da kapatarak bu sektörün ihracatta fazla verdiği bir duruma gelmiş olacak.’’ dedi.