Merakla beklenen İstanbul Jewelry Show dün kapılarını misafirlerine açtı!

, ,

Mücevher İhracatçıları Birliği işbirliği ile Informa Markets tarafından düzenlenen İstanbul Jewelry Show Ekim 2023, 54’üncü kez kapılarını açtı.

Fuarın açılışından önce düzenlenen B2B alım heyeti buluşmasına dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce alıcı ile Türk ihracatçılar katıldı. Firma temsilcileri ile yabancı alıcıların tanışma fırsatı bulduğu ikili görüşmeler fuarın verimli geçmesine önemli katkı sağladı.

Fuarın açılış törenine, İstanbul Valisi Davut Gül, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Tecdelioğlu, Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ve yönetim kurulu üyeleri, mücevher sektör temsilcileri katıldılar.

Fuarın açılışını Yapan İstanbul Valisi Davut Gül, 160 ülkeye ihracat yapan mücevher sektörünün kısa sürede daha da fazla ihracat yaparak ithalat ile ihracat arasındaki farkı ihracat lehine değiştireceğini söyledi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe de yaptığı konuşmada, mücevher sektörünün ihracatını yüzde 13 arttırarak en yüksek artışı gerçekleştiren nadir sektörlerden birisi olduğunu belirtti. Gültepe 160 ülkeye ihracat yapılan ülkelerin daha da çeşitlendirilmesi ve markalaşmanın önemine vurgu yaptı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın da yaptığı konuşmada, sektörün İstanbul fuarı yanı sıra Hong Kong, Las Vegas, Vicenzoro, Miami gibi dünyanın önde gelen fuarlarına aktif katılım göstererek tasarım, teknoloji ve üretim anlamında başarı elde ettiğini söyledi. Türkiye’nin mücevher ihracatındaki pazar payının iki katına çıktığını belirten Yakın, “Küresel verilere göre 2018 yılında 110 milyar dolar olan dünya mücevher pazarında ülkemizin payı 4,4 milyar dolardı. Pandemi sonrasında yaralarını sararak yine 110 milyar dolar olan küresel mücevher pazarındaki payımızı 8 milyar dolara yükselttik. Yani yüzde 100 gibi muhteşem bir artışa imza attık.” dedi.

VİDEO: 034
BAŞLIK: Merakla Beklenen İstanbul Jewelry Show dün kapılarını misafirlerine açtı!
KONUŞMACI: İstanbul Valisi Davut Gül, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın