Wall Street, Fed’in ilk faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin beklentilerini güncelledi

,

Wall Street aracı kurumları Fed’den ilk faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin beklentilerini güncellediler. Goldman Sachs gevşeme döngüsünün Mart ayında başlayacağını düşünülüyor.

Daha önce Fed’den 2024 yılında sadece 2 faiz ihdirimi bekleyen Goldman Sachs şimdi Mart, Mayıs ve Haziran aylarında art arda üç kez 25 baz puanlık faiz indirimi ve ardından her çeyrekte bir faiz indirimi beklentisi bulunuyor.

JPMorgan, Temmuz ayındaki önceki tahminlerine kıyasla ilk indirimi Haziran ayında olacağını tahmin edilirken ve gösterge faiz oranının 2024 yılı sonuna kadar 125 baz puan düşeceğini öngördü.

Barclays ayrıca Haziran ayında gevşemenin başlayacağını ve gelecek yıl her toplantıda iki kesintinin daha olacağını belirtti. Daha önce, Aralık 2024’te yalnızca bir kesinti olacağını öngörmüştü.

Barclays, aylık enflasyon verilerinin tahminlerinden daha yumuşak gelmeye devam etmesi halinde kesintilerin Haziran tahmininden daha erken başlayabileceği öngörülüyor. Ancak enflasyonun yeniden yükselebileceğinden endişe duyulduğu aktarıldı.

Varlık yöneticisi BlackRock’un yatırım kolunun tahminlerine göre, Fed’in faiz indirimlerinin ‘ilkbaharın sonundan yaza doğru’ gerçekleşmesi bekleniyor.

Fed faiz oranı, Mart 2022’de başlayan 525 baz puanlık artışın ardından şu anda yüzde 5,25-5,5 aralığında yer alıyor.