Gram altın ons altın fiyatındaki geri çekilmenin etkisi ile düştü

, ,

Gram altın fiyatı bu sabah ons altın fiyatındaki geri çekilmenin etkisi ile düştü. Dev bankalar ons altın tahminlerini peş peşe açıklarken gram altın için de beklenen rakam ortaya çıktı.

Altın fiyatları, bu hafta açıklanacak ve ABD Merkez Bankası Fed’in bu yılki ilk faiz indiriminin zamanlaması konusunda daha fazla netlik sağlayabilecek olan kritik ABD enflasyon verileri öncesinde çarşamba günü baskı altında seyretti. Dolar rakiplerine karşı yüzde 0,1 değer kazanarak altının diğer döviz sahipleri için daha pahalı hale gelmesine neden olurken, 10 yıllık gösterge tahvil getirileri de yükseldi. Ons altın fiyatı bu sabah 2 bin 309 dolar seviyesine kadar geri çekildi.

Gram, çeyrek altın fiyatlarında son durum

Yurt içinde gram altın fiyatı da bu düşüşten etkilendi. Altının gram fiyatı bu sabah 2 bin 620 TL’ye düştü. Çeyrek altın fiyatı 4 bin 157 TL ve cumhuriyet altını da 16 bin 917 lira seviyelerinde hareket ediyor.

İki bankadan altın tahmini

JP Morgan yayınladığı yatırımcı notunda altın fiyatlarında yaşanan düşüşün alım fırsatı olduğunu belirtirken, Bank of America analistleri ise altın fiyatının önümüzdeki 12-18 ay içinde ons başına 3 bin dolara ulaşacağını tahmininde bulundu.