Dünya Altın Konseyi yeni üyeleri duyurdu

, ,

Dünya Altın Konseyi, Pan American Silver ve Osisko Gold Royalties’in Dünya Altın Konseyi’ne üye olarak katıldığını duyurdu.

Pan American Silver, yaklaşık otuz yıldır Amerika’da gümüş ve altın madenlerinin sahibi ve işletmecisidir.

Osisko, Kuzey Amerika odaklı 180’den fazla telif hakkı, akış ve değerli metal alımından oluşan bir portföye sahip bir değerli metal telif hakkı şirketidir.

Dünya Altın Konseyi Başkanı Randy Smallwood şunları söyledi:
“2023’e Dünya Altın Konseyi’ne iki yeni üyenin eklenmesiyle başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Amerika’daki farklı deneyimleri ve uzmanlıkları, Üye Kurulumuza zengin bir bilgi ve içgörü getirecektir. Her iki kuruluşu da Dünya Altın Konseyi’ne davet etmekten mutluluk duyuyorum ve altın endüstrisine yönelik ortak hedeflerimiz üzerinde onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Pan American Silver Başkanı ve CEO’su Michael Steinmann şunları söyledi: “Pan American, sorumlu madencilik taahhüdümüzün bir yansıması olan ve sektörümüzün performansını herkes için sürekli olarak iyileştirmek için sektördeki emsallerimizle birlikte çalıştığımızın bir yansıması olan Dünya Altın Konseyi’ne katılmaktan gurur duyuyor.” Osisko Başkanı ve CEO’su Sandeep Singh, “Osisko Gold Royalties’in Dünya Altın Konseyi’ne katıldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sorumlu altın madenciliğini sağlayan bir ortamı teşvik etmeye devam etmek ve küresel olarak altın piyasası anlayışını genişletmek için çeşitli sektör katılımcıları ve WGC üyeleriyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.