İKO, Özbekistan ile ‘Sektörel  İşbirliği Protokolü’’ imzalıyor

, ,

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Maşrab Mamirov, ülkelerindeki kuyumculuk sektörünün gelişmesi için Türkiye’nin bu alandaki deneyimlerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Başkatip Hurşid Rahmanov, İstanbul Kuyumcular Odası’nı ziyaret etti. İKO Başkanı Mustafa Atayık ve yöneticilerle bir araya gelen Mamirov ile Rahmanov’un ardından bir Özbek Heyeti de geçtiğimiz günlerde İKO yöneticileri ile bir araya geldi.

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Jemşit Urakov, Başkan Vekili Mirkomil Adilov, Başkan Danışmanı Jamil Maksudi, Kıdemli Uzman Umurzakova Kamola ve Fizuli Mammadov’dan oluşan bu Özbek Heyeti, İKO Başkanı Mustafa Atayık ile bir toplantı gerçekleştirdi. Özbek Heyeti ile İKO yöneticileri arasında imzalanacak olan ‘İşbirliği Protokolü’ için tarafların yeniden toplanacağı ve İKO yöneticilerinin ve sektör mensuplarının bulunduğu bir heyetin de Özbekistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğinin altı çizildi.

İş birliği ile Özbek kuyumcuların İKO Mücevher Akademisi’nde mesleki eğitim görmesi ve devamında mesleki deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşımı planlanıyor. Heyetin, toplantının ardından GLT Laboratuvarı, Matrix Gold ile sadekarlık sınıfı ve İKO Ayarevi’ni ziyaret ederek bilgi aldığı da belirtildi.