Bu proje mücevhere anlam katacak

, ,

Art for Jewellery Inspiration Hub Proje Ortağı Aylin Gözen, aslında bu projenin mücevherde bir kültür ve sanat hareketi olduğunu dile getirdi.

Mücevherimizin bütün dünyada özellikle köklü tarihiyle, bunun yanında da kültürel ve sanatsal tarafıyla tanınmasını hedeflediklerini ifade eden Gözen, kültür denildiğinde pek çok dalın bu alana girdiğini fakat mücevherin kültür öğesi olarak sayıldığının çok az görüldüğünü vurguladı.

Aylin Gözen, bu projenin hem sanatla mücevheri birleştirmek hem de mücevheri bu alanda tanıtmak istediklerini söyledi. Gözen, ‘’Bizi ziyaret eden firmalar, buralarda sanatçıların eserlerinden esinlenerek kendi tasarımlarına yön verebilir.’’ dedi. Bu sektörde devamlı olarak hikayeleştirme denildiğini, amaçlarının da buradaki eserlerin hikayelerinden esinlenerek çok farklı, görülmemiş eserler ve mücevherler yaratılabileceğini öne süren Gözen, ‘’Biz bunun için yola çıktık. İlham kaynağı olmak istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Art for Jewellery Inspiration Hub Proje Ortağı Öznur Yakın, ‘’İkincisini gerçekleştirmiş olduğumuz Ekim fuarımızdan sonra Mart fuarımızda güzel bir katılım bekliyoruz. İçeriğinde değişik paneller, sanatçılarımız ve bir sergimiz olacak. Bunun yanında sektörümüz değerli üreticilerini de bu panelimize davet ediyoruz.’’ dedi.