Taç Zincir’den mükemmel bir adım: İlk down sendromlu manken

, ,

Türkiye’nin altın zincir üreticisi Taç Zincir, yeni sezon ürünlerinin fotoğraf çekimi ve reklam kampanyasını Türkiye Down Sendromlular Derneği iş birliği ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Taç Zincir, bu projede Şule Özçelik ile stüdyoya girdi.

1984 yılından bu yana kuyumculuk sektörü için dünyanın farklı kıtalarındaki müşterilerine hizmet veren Taç Zincir, down sendromlu bir bireyin model olmasına fırsat sağladı. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nün yaklaştığı günlerde hayata geçen bu proje, yürekleri ısıttı.

Kamera karşısına çıkan Şule Özçelik, ‘’Böylesine anlamlı bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Umarım bu proje birçok arkadaşımın hayatına katkı sağlar.’’ diyerek duygularını dile getirdi.

Taç Zincir yönetim kurulu üyesi Elvis Boyacı, “Türkiye Down Sendromu Derneği ile kişisel tanışıklığım uzun zaman önceye, üniversite yıllarıma dayanıyor. O dönemde çalışmalara yakından şahit olduktan sonra mücadelelerine hayran oldum ve kişisel olarak derneği desteklemeye başladım. 2023 yılbaşında ise tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımız adına yaptığımız bağış ile Taç Zincir markamız ve Türkiye Down Sendromu Derneği arasında gönülden bir destek bağı başlattık. Derneğimiz sayesinde, down sendromlu bireyler hakkında daha fazla bilgi edindik ve bu kez desteğimizi bireylerin görünürlüğünü ve toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla göstermeye karar verdik. Hem arkadaşlarımızla hem de derneğimizle yaptığımız fikir toplantıları sonucunda, Türkiye’nin İlk Down Sendromlu Modeli fikriyle derneğimize ve down sendromlu bireylerin hayatına artı bir değer katacağımızı gördük ve projemizi hayata geçirdik.” şeklinde konuştu.